Брашно

Може да стане малко дълго, но замисляли ли сте се какво брашно купувате и … всъщност спомняте ли си как наистина изглежда истинското брашно? Съвременните мелници мелят на стоманени валове на високи обороти и това качва много температурата при процеса на смилане. Освен това зърното и брашното е допълнително избелвано.

Истинското бяло брашно е леко жълто на цвят, а като пъхнете ръце в чувала … то е живо, усещате го, веднага ви свързва със земята, която го е отгледала.

ecosem1

 

Ние в Даро сами си месим и печем хлебчетата за сандвичи и това ни накара да се доверим на най-добрите мелничари – Екосем. Само прочетете какво казват за себе си и ще разберете защо работим заедно:

“На нашата нива, в сърцето на Дунавската равнина, сами отглеждаме с много любов специално подбрани сортове пшеница, ръж, лимец, царевица, нахут, спелта, ечемик и тритикале. Получените зърна смиламе бавно на каменна мелница, за да запазим в максимална степен всички полезни витамини, ензими, минерали, фитохимикали и фибри. Не добавяме никакви избелители, консерванти и изкуствени добавки. Грижливо пакетираме на ръка всеки плик с натурално брашно.

Семейството ни се занимава със земеделие от близо 30 години, през които с много любов и усърдие отглежда зърнените култури, от които правим нашето брашно. Целта ни е да дадем на хората не само качествен продукт, но и искрица от нашата любов към земята. Колкото по-близо сме до тази земя и всичко, което ражда тя, толкова по-добре ще се чувстваме както здравословно, така и духовно.”

Вижте повече на техния сайт

Имате коментар?