Чийзкейк

Продължаваме да разкриваме една по една тайните си, най-вече защото вярваме, че знанието трябва да е общодостъпно. Във времената на споделената икономика, да криеш някой майсторлък е …. толкова 1980та… Ред е на чийзкейка. И веднага бързаме да направим няколко уточнения:

  • Чийзкейк можете да наречете само сладкиш, в който има крема-сирене и яйца и се пече. Независимо какво ви казва някоя самоука ямболска корифейка по въпроса.
  • Няма как да ползвате извара или нещо различно, маскарпонето също не се брои за чийзкейк.
  • Продуктите са достъпни, резултатът е перфектен само ако спазвате точно технологията.

Ако не сме ви уплашили, ето и необходимите продукти:

  • 1 кг крема-сирене, ние ползваме Emborg от нашите партньори Fivepi
  • 200 г бяла захар
  • 100 г царевично нишесте
  • 4 едри яйца
  • 100 мл 35% сметана

За платката отдолу ще ви трябват 200 г смлени бисквити, 150 г масло, 150 г кафява захар и 20 г какао

Разтопете маслото, добавете кафявата захар и объркайте заедно със смлените бисквити и какаото. Разпределете на дъното на 32 формички за мъфини или в голяма кръгла тава с падащ борд.

Сложете в купа 1/3 от крема сиренето и разбийте добре със захарта докато се разтвори напълно. Добавете втората 1/3 от сиренето и нишестето, разбийте отново много добре. Накрая сложете остатъка от крема-сиренето и отново разбийте.

 

Какво пак готвим …. #cheesecake #inthemaking

A post shared by DARO (@daro.sofia) on

На бавна скорост (или на ръка) добавяйте яйцата едно по едно докато се поемат напълно от сместа. Накрая сложете сметаната и разбийте на висока скорост докато се получи пухкав полу-течен крем. Разпределете върху всички основи във формичките или изсипете в тавата. Ако ползвате сладко – с помощта на бутилка (биберон) шприцовайте по малко в центъра.

Печете на 180 градуса за точно 10 минути и не отваряйте фурната още половин час, така чийзкейкчетата ще се сготвят напълно и ще останат меки в центъра. Извадете и охладете във формичките им, после прехвърлете на поднос.

Ако печете цял чийзкейк – 20 минути на 180 градуса, после 15 мин на 130 градуса и не отваряте фурната още 1 час.

Най-хубав е на следващия ден, но се съмняваме, че ще издържи толкова дълго. Наздраве!

Имате коментар?