Всичко започна през ноември 2011-та година, когато на бял свят се появи кулинарния ми блог. Нарекох го fkusno защото обичам винаги нещо да променям. Възприемам рецептите като предизвикателство да намеря нещото, което може да стане по-добре и по-вкусно. Понякога се получава. Наистина вярвам в девиза на Шеф Густо от „Рататуи“ – „Всеки може да готви“ и ще ви го докажа.

Кулинарните ми търсения ме отведоха в първия сезон на Мастършеф, малко преди това дойде и позицията зам-главен редактор на списание GoodFood … После дойде и работата в ресторант “Преди 10” където научих много и дадох много. Най-голямото признание оттам са двете награди на списание Бакхус “Ресторант на годината 2016” – Наградата на публиката и Специалната награда на журито за съхранение и развитие на традиционната българска кухня.

И така на 15-ти август 2016та се появи Даро – нашето скромно и вкусно място на Ангел Кънчев в София.

Това място няма да е успешно и не може да съществува без хората, които са до мен и заедно с мен повярваха в идеята за качествена и вкусна храна. Не страдаме от грандомания, затова ето ги в азбучен ред:

  • Ани Миланова (Ани)

aniЗад винаги усмихнатото й лице се крие вулкан от желание да учи и да открива нови неща в кулинарията. За себе си твърди, че не яде и не обича сладко, но след като започнахме работа … установи, че в сладкото има и малко кисело, малко солено, малко нещо друго. И прояде сладкиши. Иначе учи статистика и иконометрия в УНСС, успешно съчетава следването с работата.

 

  • Дарин Стойков (Даро)

darinПР по образование и кулинар по призвание. След повече от 20 години в корпорации и агенции, решава да последва сърцето си. Запален колоездач и за малко в политиката. Неженен, неосъждан и доколкото му е известно без деца. Но пък с двама прекрасни племеници.

 

 

  • Константин Грънчаров (Косьо)

kosioНикога не е късно за ново начало и Косьо е второто доказателство в екипа ни за тази максима. След дълга и успешна кариера в автомобилния бранш, но винаги кипящ от идеи, Косьо в момента “краде занаята” и навлиза в дебрите на добрата храна.