Стартира поредица от кулинарни работилници за деца “Приготвено с 24KITCHEN”

Деца на възраст от 7 до 12 години ще се учат по забавен начин как да приготвят сами здравословна храна

За нас е удоволствие да обявим партньорството ни с FOX Networks Group. От 1 октомври (събота), в новооткрития Учебен корпус на Музейко, стартираме поредица от десет работилници „Приготвено с 24KITCHEN”, в които, с помощта на известния кулинарен талант Дарин Стойков ще ангажираме децата в приготвянето на подбрани бързи, лесни и здравословни рецепти на 24KITCHEN. Работилниците са изцяло финансирани от 24KITCHEN, което позволява входа за децата да е свободен.

Работилниците са изключително подходящ формат, в който децата да придобият кулинарни умения чрез активно участие в приготвянето на здравословни и лесни ястия, например да се научат как да си направят сами здравословна закуска за училище.

„Мисията на кулинарния канал 24KITCHEN е да възпитава позитивно отношение към качествената, здравословна и свежа храна, както и да вдъхновява хората да си я приготвят сами. Вярваме, че това отношение се създава още от детска възраст и затова се радваме, че имаме възможност да предложим на децата творчески занимания, с които те да усвоят конкретни умения в тази насока“, коментира Красимир Николов, старши вицепрезидент за Централна и Източна Европа на FOX Networks Group.

„Изключително сме щастливи, че в навечерието на първия рожден ден на Музейко и на откриването на Учебен корпус Музейко стартира и партньорството ни с FOX Networks Group. Сътрудничеството ни дава възможност да разнообразим календара на Музейко. Заедно с Дарин Стойков ще готвим здравословно по рецепти на 24KITCHEN. Вярвам, че това е само началото на дългосрочно партньорство, което ще донесе на малките откриватели и техните родители много приятни емоции“, каза Бистра Кирова, Изпълнителен директор на Музейко.

Кулинарните опити на водещия на работилниците Дарин Стойков стават публични през 2011 г., когато той създава свой сайт за готварски експерименти. След участие в телевизионен риалити формат и работа в кухнята на известен и отличен с редица награди ресторант в София, Дарин решава да създаде свое място. В началото на септември тази година сбъдва мечтата си, като отваря пекарна “Даро” в центъра на София.

Всички деца на възраст между 7 и 12 години, които желаят да се включат в работилниците, могат да го направят с предварително записване на място в Музейко, на и-мейл pr@muzeiko.bg.

Имате коментар?